Ο ιός χτύπησε και τα Υδατοδρόμια

Ο ιός χτύπησε και τα Υδατοδρόμια

Ο κ. Αναστάσιος Γκόβας, πρόεδρος της Ελληνικά Υδατοδρόμια, μίλησε στο «Βήμα» για τη σημασία του Υδατοδρομίου Πάτρας: «Στόχος είναι το Υδατοδρόμιο Πάτρας να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη βιώσιμη λειτουργία των υδροπλάνων σε ολόκληρο τον άξονα της Δυτικής Ελλάδας και μάλιστα σε δωδεκάμηνη βάση. Δημιουργεί μια πρωτοποριακή “πύλη εισόδου” στην καρδιά της πόλης, καθώς θα λειτουργεί μέσα στο λιμάνι, εξασφαλίζοντας τη γρήγορη και ευέλικτη μετακίνηση τουριστών αλλά και κατοίκων».

Διαβάστε το Δημοσίευμα εδώ

 

9 Επενδύσεις Ανάχωμα στην Ύφεση

 

Μεγάλο βάρος δίνει η κυβέρνηση στη λειτουργία των υδατοδρομίων, η οποία πλέον αποτελεί επιτακτική ανάγκη για το 2021, καθώς θα στηρίξει σημαντικά την ανάταση του τουρισμού. Την άνοιξη του 2021, λοιπόν, αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα στην Ελλάδα, καθώς η υγειονομική κρίση έβαλε φρένο στα σχέδια των επενδυτών που προετοίμαζαν την είσοδό τους στην ελληνική αγορά αυτό το καλοκαίρι.

Διαβάστε το δημοσίευμα εδω

Αυτό το απίστευτο υδροπλάνο προορίζεται για την Ελλάδα

                                                                                                                                                     

Το νέο τεχνολογικό επίτευγμα στα υδροπλάνα, έχει όνομα. Το Seastar Dornier, όπως λέει και το όνομά του, είναι ένα αστέρι της θάλασσας, ένα πραγματικά ξεχωριστό σε σχεδίαση υδροπλάνο, με απίστευτες δυνατότητες. Περισσότερα

EURONEWS: Μια ανάσα από τις πρώτες πτήσεις υδροπλάνων στην Ελλάδα

 Μια ανάσα από τις πρώτες πτήσεις υδροπλάνων στην Ελλάδα

 Μετά από 10 χρόνια η Ελλάδα μοιάζει έτοιμη να λειτουργήσει ξανά υδατοδρόμια. Η εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια πραγματοποίησε τις πρώτες δοκιμές στην Κέρκυρα με απόλυτη επιτυχία και οι υπεύθυνοι φιλοδοξούν πως την Άνοιξη του 2018 θα είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν τουλάχιστον τρεις προορισμούς.

Συνάντηση της αναπληρωτού Υπουργού κας Κουντουρά με εκπροσώπους της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια»

Η Αναπληρωτής  Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» και ενημερώθηκε για το ρόλο των Υδροπλάνων στην Ελλάδα αλλά και στον Τουρισμό.

Συνάντηση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριου Σαντορινιού με την «Ελληνικά Υδατοδρόμια» για το project Υδατοδρόμια / Υδροπλάνα στην Ελλάδα

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανάμεσα στον Υφυπουργό κο Νεκτάριο Σαντορινιό και εκπροσώπους της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», με θέμα: «Υδατοδρόμια / Υδροπλάνα στην Ελλάδα».

Η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» στο πολυσυνέδριο Capital + Vision

Συμμετοχή της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» στο πολυσυνέδριο  Capital + Vision «Εξωστρέφεια και Ελληνική Οικονομία: Η ώρα της ανασυγκρότησης», που διοργάνωσαν από κοινού το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η Εφημερίδα «Κεφάλαιο», η πύλη Capital.gr και η εταιρεία Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε. στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2015 στο Athens Ledra Hotel.

Συνάντηση του Υπουργού κ.Σταθάκη με την «Ελληνικά Υδατοδρόμια» για το project Υδατοδρόμια / Υδροπλάνα στην Ελλάδα

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ανάμεσα στον Υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη και εκπροσώπους της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», με στόχο να ενημερωθεί ο Υπουργός για την ανάπτυξη των Υδατοδρομίων και του δικτύου πτήσεων των υδροπλάνων στην Ελλάδα.

Τα Υδατοδρόμια στην Ελλάδα ως μέσο βιώσιμης ανάπτυξης των μεταφορών – Η εμπειρία του Ιονίου

Με αφορμή την αδειοδότηση του πρώτου ελληνικού υδατοδρομίου στην Κέρκυρα, η «Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» και ο «Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε.» διοργάνωσαν από κοινού ημερίδα για τα υδατοδρόμια με θέμα «Τα Υδατοδρόμια στην Ελλάδα ως μέσο βιώσιμης ανάπτυξης των μεταφορών – Η εμπειρία του Ιονίου».
Περισσότερα

Αφιέρωμα στα Υδατοδρόμια και στα Οφέλη τους

 Η δημοσιογράφος κ.Κατερίνα Αντωνοπούλου μέσα από την εκπομπή της «Σε πρώτο Πλάνο» πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στα νησιά του Βορείου Ιονίου.
Πανέμορφα νησιά τα οποία όμως αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα  με σημαντικότερο το ελλιπές έως ανύπαρκτο συγκοινωνιακό Δίκτυο που δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίζουν ούτε  το στοιχειώδες αγαθό της υγείας των κατοίκων τους.

       Δραγωνέα 5 και Γ. Παπαβασιλείου,
       Τ.Κ: 19003, Μαρκόπουλο
       Email: info@waterairports.com
       Τηλ: 2111211416
       Fax: 2111211425

 

Gallery

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider