Υδροπλάνα


Τα Υδροπλάνα, δοκιμασμένα εδώ και δεκαετίες σε πολλές ξένες χώρες (Καναδά, Αμερική, Μαλδίβες) αποδείχθηκε πλέον στην πράξη (κατά την πενταετή λειτουργία τους κυρίως στο Ιόνιο) ότι μπορούν να αποτελέσουν και στην Ελλάδα μια αξιόπιστη λύση ως επιπλέον συγκοινωνιακή επιλογή για νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.
Σε κάποιες δε περιπτώσεις ίσως και να αποτελούν την βασική διέξοδο, ιδίως τους χειμερινούς μήνες για τα μικρά και απομακρυσμένα νησιά μας, που δεν διαθέτουν χερσαίο αεροδρόμιο. 
Τα Υδροπλάνα θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως τα ιδανικά μεταφορικά μέσα για μια νησιωτική χώρα με ιδιαίτερη γεωγραφική μορφολογία όπως είναι η Ελλάδα, καθώς με κύρια χαρακτηριστικά τους την ασφάλεια και την ευελιξία δύνανται να εκτελούν τα κάτωθι είδη πτήσεων: 

•Τακτικές Επιβατικές πτήσεις,
• Έκτακτες Επιβατικές (Charter),
• Περιηγητικές (Sightseeing)
• Φορτίου (Φάρμακα, Τρόφιμα,Τύπος, Δέματα, κ.λ.π)
• Νοσοκομειακές,
• Έρευνας και Διάσωσης
• Πυρόσβεσης

Ευέλικτο και φιλικό προς το περιβάλλον μέσον, το υδροπλάνο συνυπάρχει αρμονικά με πλοία, ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, αλιευτικά κ.α.

Η “K2 SmartJets” για την εξυπηρέτηση των επιβατών των πτήσεων με υδροπλάνα θα χρησιμοποιήσει Καναδικής κατασκευής Υδροπλάνα τύπου “Twin Otter” DHC-6 .Ο συγκεκριμένος τύπος θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα υδροπλάνα στον κόσμο. Το “Twin Otter” χρησιμοποιείται σε μέρη όπου απαιτούνται μικρά, ανθεκτικά Υδροπλάνα για διάφορους σκοπούς.
Είναι ένα δικινητήριο, υψηλοπτέρυγο turbo ελικοφόρο πτητικό μέσο, ικανό να μεταφέρει μέχρι 19 επιβάτες γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή για τη λειτουργία του στα ελληνικά ύδατα.

Η “K2 SmartJets”,για την πτητική εκμετάλλευση και την συντήρηση των  Υδροπλάνων της, θα χρησιμοποιήσει πεπειραμένους Καναδούς πιλότους και μηχανικούς οι οποίοι θα πλαισιωθούν από Έλληνες συναδέλφους τους που διαθέτουν σημαντική εμπειρία στην λειτουργία των Υδροπλάνων και μάλιστα εντός της Ελληνικής επικράτειας.

 

 

       Δραγωνέα 5 και Γ. Παπαβασιλείου,
       Τ.Κ: 19003, Μαρκόπουλο
       Email: info@waterairports.com
       Τηλ: 2111211416
       Fax: 2111211425

 

Gallery

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider