Στελέχη

Η “Ελληνικά Υδατοδρόμια” είναι η ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο της αδειοδότησης και λειτουργίας υδατοδρομίων, χάρη στο ανθρώπινο δυναμικό της που αποτελείται από τους πιο έμπειρους και αποτελεσματικούς επαγγελματίες στους τομείς των υδατοδρομίων και των υδροπλάνων στην Ελλάδα. 

Η παρουσίαση των στελεχών μας γίνεται με αλφαβητική σειρά και με συνημμένο το Βιογραφικό Σημείωμα τους. 

Με πολυετή εμπειρία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στον τομέα των μεταφορών και της ασφάλειας αεροδρομίων. Με Πανεπιστημιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος πτυχίου Κυβερνήτη και Εκπαιδευτή Αεροσκαφών από την FAA.

Διετέλεσε Διευθυντής Ανάπτυξης Υδατοδρομίων στην εταιρεία AIRSEA LINES επί τετραετία στη διάρκεια της οποίας η ομάδα την οποία ηγείτο ολοκλήρωσε επιτυχώς τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αδειοδότηση  στα 9 εκ των 12 υδατοδρομίων που λειτουργούσαν  στην Ελληνική Επικράτεια. Η εξειδικευμένη του γνώση επί της νομοθεσίας για τα υδροπλάνα σε συνδυασμό με την τεχνική του κατάρτιση την εμπειρία του,  τη δυνατότητα του  στην αντιμετώπιση κάθε είδους προβλημάτων για την αδειοδότηση  των υδατοδρομίων τον καθιστά ένα πολύτιμο συνεργάτη.

Είναι απόφοιτος Ανωτέρας Σχολής Τεχνολόγων Μηχανικών- Ηλεκτρονικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, διετέλεσε υπεύθυνος στο τμήμα υποδομών και εξοπλισμού υδατοδρομίων στο Αιγαίο  στην  Εταιρεία Αεροθαλάσσιων Γραμμών ΄΄AirSeaLines΄΄  Ελλάδος.
Ο Βλαχάκης Στράτος έχει διατελέσει επίσης τεχνικός διευθυντής επισκευαστικής εταιρείας ηλεκτρονικών συσκευών και διαθέτει πολυετή πείρα στο κλάδο των συστημάτων ασφαλείας.

Με εικοσιπενταετή εμπειρία στον χώρο της Αεροπορικής Βιομηχανίας ο Αναστάσιος Γκόβας έχει διατελέσει συνιδιοκτήτης & Διευθύνων Σύμβουλος δύο Ελληνικών Αεροπορικών Εταιρειών ενώ εργάσθηκε για αρκετά χρόνια ως Υπόλογος Διευθυντής  και Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου σε ιδιωτικές Αεροπορικές Εταιρείες. 

Από το 2003 δραστηριοποιείται στους εξειδικευμένους τομείς Αδειοδότησης και λειτουργίας Υδατοδρομίων και Υδροπλάνων. Το 2004 αναλαμβάνει Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής στην πρώτη Ελληνική αεροπορική εταιρεία Υδροπλάνων “Pegasus Aviation” όπως επίσης και στην Ελληνοκαναδική εταιρεία “Airsealines” όπου, με ομάδα συνεργατών του, κατασκεύασαν - αδειοδότησαν και λειτούργησαν τα δώδεκα (12) πρώτα Υδατοδρόμια στην Ελλάδα (την περίοδο 2004-2008) 

Το 2010 ο Αναστάσιος  Γκόβας, προσεκλήθη και μετείχε, ως Εμπειρογνώμων, στην επιτροπή που συνεστήθη από τα συναρμόδια Υπουργεία Μεταφορών, Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού για την εκπόνηση του Νόμου για τα Υδατοδρόμια.

Διετέλεσε Ιδρυτικό Μέλος και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Αεροπορικών Εταιρειών (ΕΕΑΕ).

Η  Ρεβέκκα Γκόβα ανέλαβε υπεύθυνη Οργάνωσης & Ανθρώπινου Δυναμικού στην εταιρεία “Ελληνικά Υδατοδρόμια” από το ξεκίνημα της λειτουργίας της. Έχει πολυετή εμπειρία στην οργάνωση εργασιακών συστημάτων και στην εκπαίδευση προσωπικού καθώς διετέλεσε υπεύθυνη (αυτών των τομέων) σε διεθνή όμιλο εταιριών καθώς και σε ελληνικές εταιρείες του τριτογενούς τομέα της οικονομίας.

Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη στις 27.07.1965, είναι Δικηγόρος Αθηνών από το 1990 και ασχολείται, κατά κύριο λόγο, με το αεροπορικό και το τουριστικό δίκαιο, συνεχώς από το 1992. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Νομικός Σύμβουλος της Pegasus Aviation ΕΠΕ, πρώτης αεροπορικής εταιρείας υδροπλάνων στην Ελλάδα και της AIRSEALINES AE, εταιρείας δημιουργίας και λειτουργίας υδατοδρομίων.

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών (1988), είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (LLM) στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο του Πανεπιστημίου της Lille, Γαλλία (1990) και γνωρίζει άριστα αγγλικά και γαλλικά ενώ συνεννοείται επαρκώς στα γερμανικά και τα ισπανικά και στοιχειωδώς στα τουρκικά.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης και μέλος των European Air Law Association, European Aviation Club, International Aviation Club of Washington D.C και International Forum of Travel and Tourism Advocates.

Είναι απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) . Έχει άριστη γνώση των κοινωνικών μέσων και της χρήσης αυτών στη διαφήμιση, προώθηση και στην ψηφιακή οικονομία. Διαθέτει πολύ καλές οργανωτικές και επικοινωνιακές δεξιότητες τις οποίες και ισχυροποίησε κατά την εργασία της στο Οικονομικό Τμήμα της Εθνικής Τράπεζας. Από τον Οκτώβριο του 2015 παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση και Διαχείριση Οικονομικών Μονάδων και Οργανισμών με κατεύθυνση το Στρατηγικό Μάνατζμεντ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δραστηριοποιείται στον τομέα της Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για περισσότερο από 18 χρόνια.

Εργάστηκε ως Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Πωλήσεων σε μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους (ΑΒΒ, Siemens, Raycap) για σειρά ετών. Πρόσφατα διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ), του μεγαλύτερου Αθλητικού Κέντρου της χώρας.

Διατηρεί άριστες σχέσεις με το σύνολο των δημοτικών αρχών της Ελληνικής επικράτειας που αποτελούν τους κυριότερους μελλοντικούς φορείς υλοποίησης υδατοδρομίων. Παράλληλα διαθέτει ισχυρές επαφές με σημαντικό πελατολόγιο στο τομέα των τουριστικών υποδομών.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, είχε την ευκαιρία να λειτουργήσει σε επιχειρηματικά περιβάλλοντα του Ευρωπαϊκού χώρου και σε αγορές έντονου ανταγωνισμού, δίνοντας πάντα σύγχρονες λύσεις με αποδεδειγμένα αποτελέσματα.

Στο παρελθόν υπήρξε μέλος μιας πρωτοποριακής ερευνητικής ομάδας του Κέντρου Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων (CERN) ως Επικεφαλής Μηχανικός Διασφάλισης Ποιότητας.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) και κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Με σπουδές Μηχανολόγου-Μηχανικού στο UΝΙVERSITY OF CENTRAL ENGLAND IN BIRMINGHAM και απόκτηση πτητικής ειδικότητας υδροπλάνων στο JACK BROWN’S SEAPLANE SCHOOL καθώς και εκπαίδευση για τον τύπο αεροσκάφους DHC-6 TWIN OTTER ως χειριστής και μηχανικός αεροσκαφών, έχει εργασθεί σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των υδροπλάνων στην Ελλάδα ως πιλότος υδροπλάνου και στη συνέχεια, με την ίδια ειδικότητα συνέχισε την καριέρα του στη Μάλτα, στην HARBOUR AIR, SEAPLANE OPERATOR. 

Με σπουδές Μηχανολόγου-Μηχανικού στο πανεπιστήμιο Glamorgan της Ουαλίας ο Σπύρος Μαζαράκης εργάστηκε ως Υπεύθυνος Ανάπτυξης Υδατοδρομίων στην εταιρεία AIRSEA LINES καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας υδατοδρομίων στην Ελλάδα ( 2004-2009). Θεωρείται από τα πιο έμπειρα στελέχη του χώρου της αεροπλοΐας υδροπλάνων καθώς έχει εξειδικευμένη γνώση και στο σχεδιασμό και επιλογή κατάλληλων υποδομών λειτουργίας υδατοδρομίων καθώς και υποδομών συντήρησης υδροπλάνων. Ακόμα, έχει υπάρξει εκπαιδευτής επίγειων πληρωμάτων εξυπηρέτησης υδροπλάνων.

Με πολυετή εμπειρία σε θέσεις Διευθυντικής Ευθύνης, στους τομείς Συντήρησης Αεροσκαφών, Ποιοτικού Ελέγχου και διαχείρισης και λειτουργίας Αεροπορικών Εταιρειών ο Νίκος Μαμάσης έχει εκτενή γνώση και εξειδίκευση στην Αδειοδότηση και Λειτουργία Αεροπορικών Εταιρειών Υδροπλάνων και Υδατοδρομίων,καθώς διετέλεσε Διευθυντής Διαχείρισης Διαρκούς Αξιοπλοϊας σε αερομεταφορέα υδροπλάνων με έδρα την Κέρκυρα (PEGASUS AVIATION) αλλά και ως υπογράφων μηχανικός αεροσκαφών σε πολλές αεροπορικές εταιρείες.
Έχει εργασθεί ως Επιθεωρητής Πτητικών Μέσων και Προτύπων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Με εκτενή και εξειδικευμένη εκπαίδευση χειριστού αεροσκαφών και υδροπλάνων ο Γιώργος Νικολούζος θεωρείται από τα πιο έμπειρα στελέχη του αεροπορικού χώρου με σπουδές στη WEST WIND AVIATION ACADEMY, Phoenix, ARIZONA, USA για το πτυχίο FAA Commercial Pilot and CFI και με πλήρη πιστοποίηση όλων των απαιτούμενων σεμιναρίων FAA, JAR, EU OPS & Implemented Rules, έχει εργασθεί ως πιλότος υδροπλάνων για την ελληνική αεροπορική εταιρεία PEGASUS AVIATION.
Ακόμα έχει εργασθεί ως εκπαιδευτής στην εταιρεία BEL AIR INTERNATIONAL στην California και ως πιλότος, Flight Dispatcher και Flight Safety Officer & Quality Auditor σε αεροπορικές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο Παναγιώτης Φαρμάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σε μια οικογένεια επιχειρηματιών που είχαν εμπειρία στον βιομηχανικό τομέα των μεταλλικών συσκευασιών, με έδρα την Αθήνα. Η επαγγελματική εμπειρία σε τομείς όπως η μεταποίηση, το εμπόριο, οι πωλήσεις και οι εξαγωγές διαμόρφωσαν το μέλλον του. Μετά από πτυχίο Χρηματοοικονομικής & Ελεγκτικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας, ο κ. Φαρμάκης εισήλθε στον τομέα των κατασκευών και της μεσιτείας ακινήτων, χρησιμοποιώντας τα κέρδη και τις ικανότητές του από προηγούμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Περαιτέρω επαγγελματική εμπειρία με μεσιτικές εταιρείες τον βοήθησε να προσφέρει όλα τα απαραίτητα προσόντα για να δεχθεί μια θέση κύρους στο τμήμα πωλήσεων της Sotheby's International Realty στην Ελλάδα το 2008. Μετά τη βελτίωση της θέσης της κορυφαίας μεσιτικής εταιρείας στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα τιμήθηκε τρία χρόνια αργότερα με τη θέση του επικεφαλής διοίκησης στο τμήμα πωλήσεων μέχρι το 2016. Η βασική του αξία για την ένταξη του στην ομάδα της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια έγκειται στην βαθιά γνώση της ελληνικής αγοράς και στην ικανότητά του να προβλέψει τις ευκαιρίες των υδατοδρομίων στο εγγύς μέλλον της Ελλάδας αλλά και η γνώση του σχετικά με την αποτελεσματική εξυπηρέτηση απαιτητικών πελατών. Από αυτή τη θέση θα είναι υπεύθυνος για τις εναέριες μεταφορές VIP και τα Υδάτινα Πεδία. Θα καλύψει την ανάγκη ατόμων με υψηλή αγοραστική δύναμη να πετούν απευθείας από οποιοδήποτε εθνικό ή διεθνές αεροδρόμιο της Ελλάδας στην ιδιωτική τους παραθαλάσσια βίλα ή στο παραθαλάσσιο ξενοδοχειακό τους θέρετρο και το αντίστροφο.

Ο κύριος Φώτης Χατζηανδρώνης σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Βερολίνου Αεροναυπηγική και Διαστημική Τεχνολογία.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1995 και ως το 2000 διετέλεσε υπεύθυνος προγραμμάτων για τον Ρώσικο διαστημικό σταθμό “MIR” και τον Παγκόσμιο “ISS”.

Την περίοδο 2001-2003 ήταν μέλος ομάδας εργασίας που εκπόνησε το πρόγραμμα “SAP” (παροχή συνολικών λύσεων και εφαρμογών λογισμικού για την παραγωγή και επιχειρησιακή υποστήριξη αεροσκαφών). Eπίσης απασχολήθηκε σε ειδικευμένα projects σχετικά με τα BELL UH-1D και ALPHA JET.

Στη συνέχεια από το 2003 έως και το 2011 κατείχε τη θέση του Key Account Manager για τον πτητικό στόλο „Flugbereitschaft BMVg“ της Γερμανικής καγκελαρίας (7 Challenger CL 601) στους τομείς πλοϊμότητας, συντήρησης, αναβαθμίσεων, επικαιροποιήσεων εγχειριδίων, κ.λ.π.

Ως στέλεχος μεγάλων Ευρωπαϊκών εταιρειών (Dornier, Ruag, Fairchild) συνεργάσθηκε για την υλοποίηση σημαντικών Αεροπορικών και Διαστημικών προγραμμάτων με εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς (Honeywell, Rockwell Collins, Airbus, EADS, Bombardier).

Το 2012 ίδρυσε την εταιρεία “Chatziandronis Aerospace &Touristic” η οποία, μεταξύ των άλλων τομέων του αντικειμένου εργασιών της, απασχολείται και με τον Τουρισμό στην Μεσόγειο με έμφαση την Ελλάδα και το project Υδατοδρόμια / Υδροπλάνα.

 

Αποφοίτησε από το κολέγιο << Chelsea of Aeronautical and Automobile Engineering >>  του Ηνωμένου Βασιλείου αποκτώντας δίπλωμα μηχανικού τόσο στην αεροναυπηγική όσο και στην αυτοκινητοβιομηχανία. Έχει 35 έτη καριέρα στην αεροπορία καθώς και στην εκπαίδευση μηχανικών. Ως πτυχιούχος μηχανικός αεροσκαφών ( Βαθμού Β 1) με ικανότητες σε διάφορους  τύπους αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου και του DeHaviland DH6-6 Twin Otter  έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία στη συντήρηση αεροσκαφών μέσα από τη συνεργασία του με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και οργανισμούς συντήρησης αεροσκαφών σε όλη την  Ευρώπη.
Διετέλεσε ακόμα τεχνικός υδροπλάνων με βάση το υδατοδρόμιο Κέρκυρας ,στην αεροπορική εταιρεία Pegasus Aviation κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας των υδροπλάνων στην Ελλάδα (2004-2009).

With his Canadian heritage of seaplane excellence, Constantin Tzembelicos has been actively engaged in the policy making and implementation of the seaplane initiatives in Greece.  Drawing on his aviation industry and leadership skills, Constantin Tzembelicos has been dynamically involved in all aspects of seaplane and water airport development from financial, technical and commercial viewpoints, bringing even more foreign talent to “Greek Water Airports S.A.”  Having graduated in 1994 as a Mechanical Engineer in Toronto Canada, Constantin Tzembelicos has applied his technical engineering skills as an aerodynamicist, stress engineer, and structural repair engineer before moving into the airline industry and holding titles as Chief Operating Officer, CAMO and PART-145 Maintenance Postholder, Security Manager, Safety Manager, and his most recent posting as General Manager of a European VIP business jet charter operator. He is also the founding member and senior partner of Element Aerospace Limited.  He has worked for independent consultancy, has held a career at Bombardier Aerospace, and three commercial operators. Constantin Tzembelicos also holds a private pilot licence, two professional engineering licenses and is a trained aircraft accident investigator. In 2015, Constantin Tzembelicos has been appointed as International Ambassador for the Rolls Royce C3 council for civil engines.  He also teaches various courses both in universities and PART-147 training organizations including transport studies, aviation economics, aerodynamics, material sciences, security and safety.

       Δραγωνέα 5 και Γ. Παπαβασιλείου,
       Τ.Κ: 19003, Μαρκόπουλο
       Email: info@waterairports.com
       Τηλ: 2111211416
       Fax: 2111211425

 

Gallery

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider