Τα Υδατοδρόμια στην Ελλάδα ως μέσο βιώσιμης ανάπτυξης των μεταφορών – Η εμπειρία του Ιονίου


 Με αφορμή την αδειοδότηση του πρώτου ελληνικού υδατοδρομίου στην Κέρκυρα, η «Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» και ο «Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε.» διοργάνωσαν από κοινού ημερίδα για τα υδατοδρόμια με θέμα «Τα Υδατοδρόμια στην Ελλάδα ως μέσο βιώσιμης ανάπτυξης των μεταφορών – Η εμπειρία του Ιονίου».

Στην ημερίδα συμμετείχαν φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς διαχείρισης λιμένων, στελέχη από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», εταίρος της «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ» που είναι ο Φορέας διαχείρισης του Υδατοδρομίου Κέρκυρας.

Οι ομιλητές παρουσίασαν όλες τις πτυχές που αφορούν την πορεία υλοποίησης του project «Υδατοδρόμια /Υδροπλάνα στην Ελλάδα»

Ξεκινώντας με την ιστορική αναδρομή της παρουσίας των υδροπλάνων στο Ιόνιο από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, συνεχίζοντας με την αναφορά στην περίοδο 2004- 2008 όπου τα υδροπλάνα λειτούργησαν πιλοτικά στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και φτάνοντας στο σήμερα με την εμπειρία αδειοδότησης του πρώτου νέου Υδατοδρομίου στην Κέρκυρα. Ειδική αναφορά έγινε για την φιλικότητα του υδροπλάνου σε σχέση με το Περιβάλλον, με την παρουσίαση σχετικής επιστημονικής ανάλυσης.

Τα συμπεράσματα που πρόεκυψαν από την ημερίδα συνοψίζονται στο κλείσιμο των ομιλιών, του Προέδρου του «Ο.Λ.ΚΕ» και του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, και είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς θα συμβάλλουν στην επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης Υδατοδρομίων που είναι αναγκαία για την δημιουργία εκτενούς δικτύου, η ύπαρξη του οποίου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη  πτήσεων των Υδροπλάνων.

Την ημερίδα μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο video, καθώς και να διαβάσετε τις δηλώσεις των ομιλητών στο Corfu Press (http://www.corfupress.com/v3/oikonomia-tourismos/41863).

  

 

       Δραγωνέα 5 και Γ. Παπαβασιλείου,
       Τ.Κ: 19003, Μαρκόπουλο
       Email: info@waterairports.com
       Τηλ: 2111211416
       Fax: 2111211425

 

Gallery

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider