Μετοχικό Σχήμα


Στο μετοχικό κεφάλαιο της  “Ελληνικά Υδατοδρόμια” μετέχουν ο ιδρυτής της κ. Τάσος Γκόβας,  η“Κ2 Smart Jets”, η “Α. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ” , η “Chatziandronis Aerospace &Touristic”  και η "ΑΚΤΩΡ Facility Management"

Η “Ελληνικά Υδατοδρόμια’’ ιδρύθηκε από τον κ. Τάσο Γκόβα με σκοπό να δραστηριοποιηθεί στους τομείς κατασκευής, αδειοδότησης και λειτουργίας Υδατοδρομίων. Από το ξεκίνημα της λειτουργίας της τέθηκε επικεφαλής στο σημείο εκκίνησης ενός πρωτοποριακού επιχειρηματικού εγχειρήματος με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα η “Ελληνικά Υδατοδρόμια’’ έχει αναλάβει την αδειοδότηση τριάντα επτά (37) Υδατοδρομίων.

Η “Ελληνικά Υδατοδρόμια’’ με συντεταγμένες κινήσεις και προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία των Υδροπλάνων, στα Υδατοδρόμια που αδειοδοτεί, συνεταιρίσθηκε με την  Ελληνική αεροπορική εταιρεία “Κ2 Smart Jets”, η οποία κατέχει εγκεκριμένη, από το Υπουργείο Μεταφορών, Άδεια Κοινοτικού Αερομεταφορέα από το 2007 και θα είναι ο “Operator” των Υδροπλάνων.

Η “Κ2 Smart Jets” είναι μια άριστα οργανωμένη Ελληνική Αεροπορική Εταιρεία που διαθέτει υπερσύγχρονα Business Jets αεροσκάφη και δραστηριοποιείται τα τελευταία οκτώ έτη, με μεγάλη επιτυχία, στον τομέα των VIP's πτήσεων.

Η “Κ2 Smart Jets”, αφού μελέτησε ενδελεχώς τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης των Υδροπλάνων στην Ελλάδα αποφάσισε να επεκτείνει το πτητικό της έργο και στον τομέα των Υδροπλάνων. Ήδη η εταιρεία ερευνά την παγκόσμια αεροπορική αγορά για την εξασφάλιση των πρώτων Υδροπλάνων που θα εντάξει άμεσα στο στόλο της, σε συνάρτηση με τις αδειοδοτήσεις των Υδατοδρομίων και  την επίτευξη συνεργασιών με επαγγελματίες του τουρισμού (Tour operators, ξενοδοχεία, πρακτορεία, εταιρείες κρουαζιέρας κ.λ.π) προκειμένου να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν τις πτήσεις των υδροπλάνων.

Παράλληλα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Καναδική κατασκευαστική εταιρεία υδροπλάνων "Viking Air" και έχει καταθέσει έγγραφη εκδήλωση ενδιαφέροντος για παραγγελία δύο καινούργιων Υδροπλάνων Καναδικής κατασκευής τύπου, DΗC-6-400 Twin-Otter, αξίας δεκαέξι εκατομμυρίων δολαρίων με "option" για αγορά τεσσάρων ακόμη.

Στη συνέχεια η εταιρεία “Α. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ”, με έδρα το Ηράκλειο, από τις πλέον επιτυχημένες εταιρείες στον κλάδο ξυλείας και δομικών υλικών με ισχυρό μερίδιο πωλήσεων στα προϊόντα της, αξιολόγησε ως εξαιρετικά ελκυστικό το προϊόν του Υδροπλάνου και αποφάσισε να επενδύσει στο πρωτοποριακό για την Ελλάδα project των Υδροπλάνων ως μέτοχος στην “Ελληνικά Υδατοδρόμια”.

Με τη συμμετοχή της “Α. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ”, η “Ελληνικά Υδατοδρόμια” αποφάσισε να επεκτείνει το αντικείμενο των εργασιών της, εκτός από τον τομέα των υδατοδρομίων και στη δημιουργία εμπορικού δικτύου για πτήσεις υδροπλάνων, με στρατηγικό σημείο ανάπτυξης την ευρύτερη περιοχή της Κρήτης. 

Δεδομένου ότι στην Κρήτη η “Ελληνικά Υδατοδρόμια” έχει ήδη αναλάβει την αδειοδότηση πέντε Υδατοδρομίων και προγραμματίζει την δημιουργία περισσοτέρων η συμμετοχή της “Α. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ” αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου πτήσεων υδροπλάνων στο νησί, που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το τουριστικό προϊόν του.

Το μετοχικό σχήμα της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» ενισχύεται με τη συμμετοχή της  «Chatziandronis Aerospace &Touristic». Η εταιρεία με έδρα το Μόναχο της Γερμανίας διαθέτει εξειδικευμένη εμπειρία που της προσδίδει σημαντική υπεραξία καθώς ο ιδιοκτήτης της κύριος Φώτης Χατζηανδρώνης δραστηριοποιείται περισσότερο από 25 χρόνια σε τομείς του αεροπορικού χώρου και της διαστημικής τεχνολογίας. 

Η «Ελληνικά Υδατοδρόμια», συνεχίζοντας  την υλοποίηση  του στρατηγικού  της σχεδιασμού να συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες συναφούς αντικειμένου με τα υδατοδρόμια, εξασφάλισε την είσοδο στο μετοχικό της σχήμα της ΑΚΤΩΡ FM που δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία, μεταξύ άλλων τομέων, στη διαχείριση εγκαταστάσεων αεροδρομίων.

Η ΑΚΤΩΡ FM αποτελεί την Εταιρία Διαχείρισης Τεχνικών Εγκαταστάσεων του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ιδρύθηκε το 2008 και, από το ξεκίνημα λειτουργίας της, υιοθετώντας τις υψηλές προδιαγραφές που ορίζει ο Όμιλος, παρέχει κορυφαίες Υπηρεσίες Λειτουργίας- Συντήρησης και Διαχείρισης κάθε είδους Κτιριακών Εγκαταστάσεων και Υποδομών.

Η συνεργασία των πέντε πολύπειρων  μετόχων της “Ελληνικά Υδατοδρόμια” εγγυάται το βέλτιστο επαγγελματικό αποτέλεσμα, σε ένα πρωτοποριακό εγχείρημα συγκοινωνιακής διασύνδεσης, των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών της χώρας μας.

 

   

 

  

       Δραγωνέα 5 και Γ. Παπαβασιλείου,
       Τ.Κ: 19003, Μαρκόπουλο
       Email: info@waterairports.com
       Τηλ: 2111211416
       Fax: 2111211425

 

Gallery

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider